Körsbärstomat och baconpasta
OBS! Enligt senaste analyserna är tomat begränsat till max 70 g per tillfälle. Undvik detta recept under elimineringsfasen och tills du har återinfört fruktos.
Körsbärstomat och baconpasta
OBS! Enligt senaste analyserna är tomat begränsat till max 70 g per tillfälle. Undvik detta recept under elimineringsfasen och tills du har återinfört fruktos.
Portioner
4port
Tillagningstid
30min
Portioner
4port
Tillagningstid
30min
Ingredienser
  • 2pkt bacon
  • 2dl salladslök el purjolökgröna delen
  • 1 röd chili
  • 0,5kruka basilika
  • 0,5kruka oregano
  • 4port glutenfri tagliatelle pasta
  • olivolja
  • 2burkar hela körsbärstomater á 400 g
  • flingsalt och svartpeppar
  • 1pkt fetaost á 250 gdär innehållet av laktos är max 1g/100g
Instruktioner
  1. Strimla bacon, salladslök och chili. Fin hacka basilika och oregano.
  2. Koka pasta enligt anvisning på paketet. Häll av vattnet och tillsätt ca 4 msk olivolja och 1 nypa flingsalt. Rör om.
  3. Fräs salladslök och chili i olivolja. Häll i tomaterna, krossa dom lite lätt med en gaffel. Häll i örterna, salt och peppar. Låt puttra i ca 5-7 min.
  4. Stek bacon krispigt och lägg det sedan på lite hushållspapper för att rinna av.
  5. Tillsätt bacon precis innan servering. Smula över fetaost och några blad basilika.