Köttbullar med brunsås och kokt potatis
Köttbullar med brunsås och kokt potatis
Portioner
4port
Tillagningstid
40min
Portioner
4port
Tillagningstid
40min
Ingredienser
  • 4port potatis
  • 500g blandfärs
  • 2st ägg
  • 1msk dijonsenap
  • 2 salladslökargröna delen
  • 1tsk salt
  • 2krm svartpeppar
  • smör
  • 1dl vatten
  • 2dl laktosfri vispgrädde
  • 1tsk sojasås
  • 1msk kalvfondBong
  • salt och peppar
  • 3 morötter
Instruktioner
  1. Koka potatisen i lättsaltat vatten.
  2. Bland färsen med ägg, dijonsenap, finhackad salladslök, salt och peppar. Blanda väl och rulla till köttbullar. Stek köttbullarna gyllene i en stekpanna med smör.
  3. Ta ur köttbullarna och håll varma. Tillsätt vatten i stekpannan, vispa runt och häll på grädde, soja och kalvfond. Låt såsen koka upp, låt småputtra en stund. Smaka av med salt och peppar. Om såsen känns för tjock, red den med lite maizena upplöst i vatten.
  4. Riv morötterna grovt.
  5. Servera köttbullarna med såsen, kokt potatis, rårivna morötter och gärna rårörda lingon.