Köttfärsgryta med spetskål
En allt-i-ett gryta som kan njutas av hela familjen
Köttfärsgryta med spetskål
En allt-i-ett gryta som kan njutas av hela familjen
Portioner
4port
Tillagningstid
40min
Portioner
4port
Tillagningstid
40min
Ingredienser
  • 500g nöt – eller quornfärs
  • 3 salladslökargröna delen
  • 3msk dijonsenap
  • 1msk kalvfond
  • 1tsk vitlöksolja
  • salt och peppar
  • 0,5 spetskålca 300 g
  • 2dl laktosfri mjölk eller matlagningsgrädde
  • 2dl smetana
  • persiljahackad
Instruktioner
  1. Stek färsen tillsammans med finhackad salladslök, dijonsenap, kalvfond, vitlöksolja, salt och peppar. Lägg över i en gryta.
  2. Strimla spetskålen och blanda ner den i grytan, lite i taget tills du fått en bra balans mellan färs och kål. Häll över grädde eller mjölk och smetana, blanda och låt koka upp (späd med vatten om du tycker den är för tjock). Sänk värmen och låt puttra ca 15 minuter.
  3. Smaka eventuellt av med mer salt och peppar. Strö gärna över hackad persilja vid servering.