Köttfärspaj
Värmande och god köttfärspaj som även passar utmärkt till matlåda! Byt ut köttfärsen till Quornfärs för att få den vegetarisk.
Köttfärspaj
Värmande och god köttfärspaj som även passar utmärkt till matlåda! Byt ut köttfärsen till Quornfärs för att få den vegetarisk.
Portioner
4-6port
Tillagningstid
1,5tim
Portioner
4-6port
Tillagningstid
1,5tim
Ingredienser
Pajskal
  • 2,5dl havregryn
  • 2,5dl majsmjöl
  • 150g smör
  • 1dl laktosfri kvarg
Fyllning
  • 1dl soltorkade tomater(tex Fontana orginal)
  • 20 Svarta oliver
  • 6kvistar oregano
  • 6kvistar timjan
  • 400g nötfärs
  • smör
  • 0,5 purjolökgröna delen
  • 1tsk vitlöksolja
  • salt & svartpeppar
  • 2dl laktosfri crème fraiche
  • 3 ägg
  • 2dl riven parmesan
  • 2 tomater
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 225 grader.Blanda alla ingredienser till pajskalet och tryck ut i en pajform. Förgrädda skalet i ugnen i 15 minuter.
  2. Finhacka soltorkade tomater, oregano, timjan, och purjolök. Kärna ur oliverna och hacka grovt.
  3. Bryn köttfärsen i smör, salta och peppra, tillsätt purjolök och vitlöksolja fräs i ca 3 minuter. Rör i crème fraiche, oregano, timjan och soltorkade tomater. Koka ihop i 5 minuter.
  4. Ta bort pannan från plattan. Vispa ihop äggen lite snabbt i en skål och häll i dessa i färsen tillsammans med oliverna. Skiva upp tomaterna.
  5. Fyll pajskalet med färsblandningen, lägg på tomatskivorna och riv över parmesanost. Grädda i ca 30 minuter i nedre delen av ugnen.
  6. Servera med en härlig sallad.