Köttfärssås
Alla har vi vårt eget favoritrecept på köttfärssås. Den här är utan lök och vitlök och fungerar även som grund i lasagne. Eftersom den drygas ut med riven morot blir den saftig och merfiberrik. Matlagningsgrädden ger en rundare smak, men kan uteslutas.
Köttfärssås
Alla har vi vårt eget favoritrecept på köttfärssås. Den här är utan lök och vitlök och fungerar även som grund i lasagne. Eftersom den drygas ut med riven morot blir den saftig och merfiberrik. Matlagningsgrädden ger en rundare smak, men kan uteslutas.
Portioner
4port
Tillagningstid
30min
Portioner
4port
Tillagningstid
30min
Ingredienser
  • 1 salladslökgröna delen
  • 1msk olja(ev smaksatt med vitlök se sid 89)
  • 400g nötfärs
  • 500g krossade tomater
  • 2msk kalvfondkoncentrerad
  • 1tsk soja
  • 1msk tomatpuré
  • 1msk torkad oregano
  • 1msk torkad basilika
  • 1krm grovmalen svartpeppar
  • 1krm chilipulver
  • 2 morötter
  • 1dl laktosfri matlagningsgräddekan uteslutas
  • salt
Instruktioner
  1. Strimla salladslöken och fräs i en stekpanna med lite olja. Lägg i nötfärsen och stek under omrörning så att den blir smulig. Tillsätt krossade tomater, kalvfond, soja, tomatpuré och kryddor. Rör om och låt koka ca 15 minuter.
  2. Skala och grovriv morötterna och låt koka med de sista 10 minuterna.
  3. Tillsätt ev grädden och koka ytterligare 5 minuter. Smaka av med salt.