kreolsk gryta
Kreolsk gryta
Mustig gryta med mycket smak. Egentligen ska den innehålla syltlök, som inte är tillåtet. Du kan däremot prova en mindre mängd, då syltlök vanligtvis tolereras bättre än vanlig lök.
kreolsk gryta
Kreolsk gryta
Mustig gryta med mycket smak. Egentligen ska den innehålla syltlök, som inte är tillåtet. Du kan däremot prova en mindre mängd, då syltlök vanligtvis tolereras bättre än vanlig lök.
Portioner
4
Portioner
4
Ingredienser
  • 500g fläskfilé
  • 2 korvargärna lökfri kabanoss eller chorizo
  • 1dl svarta oliver + 2 msk spad
  • 1 röd paprika
  • 3 hela saltgurkor + 2 msk spad
  • smör
  • salt och svartpeppar
  • 2msk maizena majsstärkelse
  • 2tsk torkad mejram
  • 2 1/2dl laktosfri matlagningsgrädde
Till servering
  • ris
  • blandsallad
  • tomat
  • gurka
  • gurka
Instruktioner
  1. Koka riset enligt anvisning på paketet. Putsa fläskfilén och skär den i 1 cm tjocka skivor. Slanta korven. Skär oliver, paprika och saltgurka i små bitar. Stek korven i lite smör i en stekpanna. Lägg över i en gryta och stek fläskfilén i korvfettet. Salta och peppra. Lägg köttet i grytan och strö över majsstärkelsen. Rör om och tillsätt mejram, grädde, paprika, oliver och spad.
  2. Låt koka 5–10 minuter. Smaka av med salt, peppar och spad från oliver och saltgurka. Servera med ris och blandsallad.