Kryddstarka grytan
Kryddstarka grytan
Portioner
4port
Tillagningstid
45min
Portioner
4port
Tillagningstid
45min
Ingredienser
  • 500g fläskköttav bog eller grytbitar
  • smör
  • salt och peppar
  • 3dl vatten
  • 2msk kalvfondBong
  • 1 purjolökgröna delen
  • 2 röda paprikor
  • 2tsk maizena
  • 1tsk paprikapulver
  • 1tsk curry
  • 0,5tsk ingefära
  • 1tsk ramslök
  • 1tsk vitlöksolja
  • 1,5dl laktosfri crème fraiche
  • 4port ris
Instruktioner
  1. Skär köttet i strimlor och bryn köttet, lite i taget i smör i en stekpanna. Värmen ska vara stark så det snabbt bildas en stekyta.
  2. Lägg över det brynta köttet efter hand i en gryta. Tillsätt salt, peppar, vatten och fond. Låt koka på svag värme under lock i ca 20 minuter.
  3. Skölj och strimla purjolöken och paprikan. Rör ner i grytan.
  4. Rör ut maizenan i lite kallt vatten och rör ner i grytan. Smaksätt med paprikapulver, curry, ingefära, ramslök och vitlöksolja.
  5. Rör ner creme fraiche och låt koka ytterligare 10 minuter. Koka riset enligt anvisning på förpackningen och servera med grytan.