Kryddstarka grytan
Kryddstarka grytan
Recepttyp
Medlemsrecept
,
Recept
Måltid
Kött
Portioner
4
port
Tillagningstid
45
min
Portioner
4
port
Tillagningstid
45
min
Ingredienser
500
g
fläskkött
av bog eller grytbitar
smör
salt och peppar
3
dl
vatten
2
msk
kalvfond
Bong
1
purjolök
gröna delen
2
röda paprikor
2
tsk
maizena
1
tsk
paprikapulver
1
tsk
curry
0,5
tsk
ingefära
1
tsk
ramslök
1
tsk
vitlöksolja
1,5
dl
laktosfri crème fraiche
4
port
ris
Instruktioner
Skär köttet i strimlor och bryn köttet, lite i taget i smör i en stekpanna. Värmen ska vara stark så det snabbt bildas en stekyta.
Lägg över det brynta köttet efter hand i en gryta. Tillsätt salt, peppar, vatten och fond. Låt koka på svag värme under lock i ca 20 minuter.
Skölj och strimla purjolöken och paprikan. Rör ner i grytan.
Rör ut maizenan i lite kallt vatten och rör ner i grytan. Smaksätt med paprikapulver, curry, ingefära, ramslök och vitlöksolja.
Rör ner creme fraiche och låt koka ytterligare 10 minuter. Koka riset enligt anvisning på förpackningen och servera med grytan.