Makaronilåda med skinka
Makaronilåda med skinka
Portioner
4port
Tillagningstid
50min
Portioner
4port
Tillagningstid
50min
Ingredienser
  • 4dl glutenfria makaroner
  • 1 purjolökgröna delen
  • 300g rökt skinka
  • smör
  • 2dl ostriven
  • 3 ägg
  • 4dl laktosfri mjölk
  • 1tsk oregano
  • salt och peppar
  • 2 – 3 morötter
  • chilisåsGarant
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 200 grader. Koka makaronerna enligt anvisning på förpackningen. Häll makaronerna i ett durkslag, spola med kallt vatten och låt rinna av.
  2. Skölj och finstrimla purjolöken. Skär skinkan i tärningar. Fräs purjolök och skinka lite fort i smör i en stekpanna. Smörj en långpanna. Bred ut makaronerna och blanda ner purjolök, skinka och ost.
  3. Vispa samman ägg, mjölk, oregano, salt och peppar och häll det över makaronerna. Grädda i mitten av ugnen tills den fått fin färg, ca 30 minuter.
  4. Riv morötterna grovt. Servera makaronilådan med rivna morötter och eventuellt lite chilisås eller ketchup på sidan.
  5. Tips Det går utmärkt att frysa makaronilådan.