Marinerad karré med bovete och coleslaw
Saftig karré som kan göras i ugn eller stekpanna på vintern och på grillen om sommaren. Bovete är trots sitt namn inget sädesslag. Det är naturligt glutenfritt och fullt med mineraler och kostfibrer. Vitkål tolereras av de flesta och kan läggas till efter elimineringsfasen.
Marinerad karré med bovete och coleslaw
Saftig karré som kan göras i ugn eller stekpanna på vintern och på grillen om sommaren. Bovete är trots sitt namn inget sädesslag. Det är naturligt glutenfritt och fullt med mineraler och kostfibrer. Vitkål tolereras av de flesta och kan läggas till efter elimineringsfasen.
Portioner
4port
Tillagningstid
40min
Portioner
4port
Tillagningstid
40min
Ingredienser
  • 1msk soja
  • 1msk sirap
  • 2msk vitlöksoljase sid 89
  • 1msk tomatpuré
  • 500g skivad benfri fläskkarré
  • smör eller olja
Coleslaw
  • 3 morötter
  • 1 bit vitkålca 200 g
  • 2msk majonnäs
  • 4msk laktosfri crème fraiche
  • 1tsk dijonsenap
  • salt och svartpeppar
  • 1nypa strösocker
Till servering
  • helt bovete
Instruktioner
  1. Skölj bovetet i varmt vatten och koka enligt anvisning på paketet.
  2. Blanda en marinad på soja, sirap, vitlöksolja och tomatpuré. Pensla fläskkarréskivorna med marinaden och stek dem några minuter på varje sida i smör eller olja i en stekpanna.
Coleslaw
  1. Skala och riv morötterna grovt, strimla vitkålen med en osthyvel. Blanda morötter och vitkål med majonnäs, crème fraiche och dijonsenap. Smaka av med salt, peppar och strösocker.
  2. Skiva upp fläskkarrén i mindre bitar och servera med bovete och coleslaw.