medelhavsbiffar
Medelhavsbiffar med morotssallad
God variant på köttfärsbiffar, med smak av Medelhavet. Soltorkade tomater finns torra eller i olja. Se upp så att de inte innehåller vitlök.
medelhavsbiffar
Medelhavsbiffar med morotssallad
God variant på köttfärsbiffar, med smak av Medelhavet. Soltorkade tomater finns torra eller i olja. Se upp så att de inte innehåller vitlök.
Portioner
4
Portioner
4
Ingredienser
  • 10 soltorkade tomater
  • 500g nötfärs
  • 1 1/2msk maizena majsstärkelse
  • 1dl laktosfri mjölk
  • 1 citronfinrivet skal och saft
  • 2krm salt
  • 3krm svartpeppar
  • smör eller valfri olja
  • 2tsk torkad salvia
  • 3krm salt
  • 1krm svartpeppar
  • 2 1/2dl laktosfri matlagningsgrädde
Morotssallad
  • 3 morötter
  • 2msk olivolja
  • solroskärnor
Till servering
  • 400g glutenfri pastatill exempel tagliatelle
  • solroskärnor
  • Till servering
  • 400g glutenfri pastatill exempel tagliatelle
Instruktioner
  1. Koka pastan enligt anvisning på paketet. Hacka de soltorkade tomaterna. Blanda nötfärs, majsstärkelse, mjölk, citronskal, hälften av de hackade tomaterna, salt och svartpeppar i en bunke. Forma till 8 jämnstora biffar. Stek dem i en stekpanna i lite smör eller olja tills de fått fin färg.
  2. Lägg ner resten av de soltorkade tomaterna, salvia, salt och peppar. Häll över grädden och låt koka några minuter.
  3. Morotssallad: Skala och grovriv morötterna. Lägg dem i en skål. Blanda olivolja och saften från 1⁄2 citron. Smaka av med salt och peppar och häll det över morötterna, toppa med solroskärnor. Servera biffarna med pasta och morotssallad.