köttbullar
Orientaliska köttbullar med röd pesto
Köttbullar à la Orienten med smak av kanel. Tomatpesto kan du enkelt göra själv. I annat fall går det bra att använda soltorkade tomater i stället.
köttbullar
Orientaliska köttbullar med röd pesto
Köttbullar à la Orienten med smak av kanel. Tomatpesto kan du enkelt göra själv. I annat fall går det bra att använda soltorkade tomater i stället.
Portioner
4
Portioner
4
Ingredienser
  • 500g nötfärs
  • 4msk tomatpesto eller 10 soltorkade tomater
  • 1-2tsk malen kanel
  • salt och svartpeppar
  • smör eller olja
  • 1förpackning passerade tomater500 g
  • 1kruka persilja
Till servering
  • råris
  • 1msk kokosolja
  • 1msk kokosolja
Instruktioner
  1. Koka riset enligt anvisning på paketet.
  2. Blanda färs, pesto, kanel, salt och peppar i en bunke och blanda väl. Forma köttbullar något större än normal storlek och stek i smör eller olja. Var noga med att skaka stekpannan så blir köttbullarna runda och fina. När köttbullarna är nästan genomstekta, häll på de passerade tomaterna. Smaka av med salt och peppar och låt puttra på svag värme, gärna under lock, ca 15 minuter.
  3. Rör ner kokosoljan i råriset. Klipp rikligt med persilja över köttbullarna och servera med riset.