Oxfilépasta med gul och röd paprika
En pasta som blir lyxigare med oxfilé eller mera vardagsmat med till exempel rostbiff. Tryffelolja ger en god smak, men kan uteslutas om man önskar.
Oxfilépasta med gul och röd paprika
En pasta som blir lyxigare med oxfilé eller mera vardagsmat med till exempel rostbiff. Tryffelolja ger en god smak, men kan uteslutas om man önskar.
Portioner
4port
Tillagningstid
35min
Portioner
4port
Tillagningstid
35min
Ingredienser
  • 400g glutenfri pastat ex penne
  • 0,5 purjolökgröna delen
  • 1 gul paprika
  • 1 röd paprika
  • smör eller olja
  • salt och svartpeppar
  • 400g oxfilé i mindre bitar
  • 2,5dl laktosfri matlagningsgrädde
  • 1msk kalvfondkoncentrerad
  • 1tsk soja
  • 1msk tryffelolja
  • färsk basilika
  • hyvlad parmesanost
Instruktioner
  1. Koka pastan enligt anvisning på paketet.
  2. Strimla purjolök och paprika och fräs i smör eller olja någon minut. Lägg åt sidan.
  3. Salta och peppra köttbitarna. Stek oxfilébitarna hastigt i smör på hög värme, de ska få en brynt yta men inte bli genomstekta, lägg dem på en tallrik.
  4. Lägg paprika och purjolök i pannan och tillsätt grädde, kalvfond, soja och tryffelolja. Låt puttra någon minut och smaka av såsen med salt och peppar.
  5. Tillsätt köttet och låt det puttra i såsen tills det är så genomstekt som du önskar.
  6. Servera med färsk basilika, hyvlad parmesan och svartpeppar.