Nötkött
Renskavsfyllda pitabröd
Nötkött
Renskavsfyllda pitabröd
Portioner
4port
Tillagningstid Passiv tid
30min 70min
Portioner
4port
Tillagningstid Passiv tid
30min 70min
Ingredienser
Pitabröd 6 st
  • 25g jäst
  • 3dl vattenfingervarmt 37 grader
  • 2msk oljamed neutral smak
  • 0,5dl pofiber
  • 0,5tsk salt
  • 1tsk sirapljus
  • 0,5msk fiberhusk
  • 4dl rismjöl
Renskav
  • 250g renskav
  • smör
  • 0,5 purjolökgröna delen
  • 0,5tsk ramslök
  • salt och peppar
  • 2 tomater
  • 4dl blandsallad
  • 3msk rårörda lingon
  • 1dl laktosfri crème fraiche
Instruktioner
  1. Lös upp jästen i vattnet och tillsätt olja. Blanda ner pofiber, salt, sirap, fiberhusk och rismjöl. Arbeta degen i en köksassistent med degkrok ca 5 minuter. Låt degen jäsa i 30 minuter. Arbeta degen ytterligare någon minut.
  2. Strö rismjöl på arbetsbänken och forma degen till en rulle. Dela rullen i 6 lika stora delar och forma dessa till platta, runda bröd, ca 1,5 cm tjocka. Lägg den på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa i 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. Grädda i 10-15 minuter.
  3. Stek renskaven i smör på hög värme tills det får fin färg. Strimla och blanda ner purjolöken tillsammans med ramslök, låt fräsa någon minut. Salta och peppra.
  4. Skiva tomaterna och blanda salladen med lingon. Fyll pitabröden med tomat, sallad och renskav, toppa med en klick crème fraiche.
  5. TIPS Pitabröden går utmärkt att frysa, för att ta fram vid behov.