Rotfruktspannkakor med bacon
Rotfruktspannkakor med bacon
Portioner
4port
Tillagningstid
40min
Portioner
4port
Tillagningstid
40min
Ingredienser
  • 5dl laktosfri mjölk
  • 2dl glutenfri mjölmix
  • 0,5tsk salt
  • 3 ägg
  • 2 morötter
  • 2 medelstora potatisar
  • 2 palsternackor
  • 1 salladslökgröna delen
  • 2pkt baconà 140 g
  • smör
Instruktioner
  1. Vispa hälften av mjölken med mjölet till en jämn smet. Tillsätt resten av mjölken, salt och ägg.
  2. Skala morötter, potatis och palsternackor och riv sedan på rivjärnets grova sida. Finhacka salladslöken. Blanda ner rotfrukterna och löken i pannkakssmeten.
  3. Skär baconet i små tärningar. Stek det sedan knaprigt och låt rinna av på hushållspapper. Blanda ner det i pannkakssmeten. Stek pannkakorna i smör.
  4. Servera med rårörda lingon.