Nötkött
Skinka i grönpepparsås och ris
Nötkött
Skinka i grönpepparsås och ris
Portioner
4port
Tillagningstid
40 min
Portioner
4port
Tillagningstid
40 min
Ingredienser
  • 4port ris
  • 0,5 purjolökgröna delen
  • 600g skinka
  • smör
  • 1tsk vitlöksolja
  • 2dl laktosfri matlagningsgrädde
  • 2msk kalvfondBong
  • 1tsk grönpeppar
  • 1,5dl vatten
  • 2tsk maizena + 2 tsk vatten
  • 1msk dijonsenap
  • salt
Kålsallad
  • 0,5 citronsaften
  • 1msk strösocker
  • 400g spetskåleller sommarvitkål
Instruktioner
  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skölj och finstrimla purjolöken. Strimla skinkan. Fräs purjolök i smör och vitlöksolja i ett par minuter i en stekpanna. Lägg i skinkan och bryn även den lite fort. Tillsätt grädde, fond, krossad grönpeppar och vatten. Låt puttra ihop ca 2–3 min. Red av med maizena utrört i lite vatten. Tillsätt senap och smaka av med salt.
  3. Rör ihop citronjuice och socker tills det löser sig. Strimla vitkålen fint och häll över citrondressingen.