Sötsura grytan
Sötsura grytan
Portioner
4port
Tillagningstid
45min
Portioner
4port
Tillagningstid
45min
Ingredienser
  • 500g fläskköttav skinka, bog eller grytbitar
  • smör
  • salt och svartpeppar
  • 4dl vatten
  • 2msk kalvfondBong
  • 4port ris
  • 1 purjolökgröna delen
  • 1klyfta färsk vitkåleller spetskål
  • 250g ananasfärsk
  • 2msk soja
  • 2msk socker
  • 1msk vinäger
  • 1,5tsk salt
  • 2tsk maizena
Instruktioner
  1. Skär köttet i strimlor och bryn köttet, lite i taget i smör i en stekpanna. Värmen ska vara stark så det snabbt bildas en stekyta.
  2. Lägg över det brynta köttet efter hand i en gryta. Tillsätt salt, peppar, vatten och fond. Låt koka på svag värme under lock i ca 20 minuter.
  3. Koka ris enligt anvisning på förpackningen
  4. Skölj och strimla purjolök och vitkål. Skär ananasen i mindre bitar. Rör ner grönsaker och ananas i grytan. Tillsätt soja, socker, vinäger och salt. Låt koka ytterligare i 5 minuter.
  5. Rör ut maizenan i lite kallt vatten och rör ner det i grytan. Servera grytan med riset.