Souvlaki i tortillabröd
Souvlaki i tortillabröd
Portioner Förberedelsetid
4port 1,5tim
Tillagningstid
30min
Portioner Förberedelsetid
4port 1,5tim
Tillagningstid
30min
Ingredienser
  • 4 grillpinnar
  • 600g fläskytterfilé
  • 1 röd paprika
  • 1 purjolökgröna delen
  • 4 glutenfria tortillabrödt ex Ica
  • 2 tomater
  • 0,5 romansallad
  • 4msk laktosfri turkisk yoghurt
Marinad
  • 2msk olivolja
  • 1-2msk ljus sirap
  • 1 citronsaften
  • 1tsk rosmarin
  • 1tsk ramslök
  • några droppar vitlöksolja
Instruktioner
  1. Blötlägg grillpinnarna i vatten 30 minuter. Skär köttet i stora kuber, och paprikan i grova bitar. Skölj och skär purjolöken i 5 cm långa bitar. Varva kött, paprika och purjolök på spetten.
  2. Blanda olivolja, sirap, citronsaft, rosmarin, ramslök och vitlöksolja. Häll marinaden över spetten och låt marinera i rumstemperatur ca en timme. Salta och peppra spetten och grilla på grillen eller i en superhet panna cirka 8-10 minuter tills köttet är färdigt.
  3. Servera spetten i tortillabrödet tillsammans med skivade tomater, romansallad och en klick turkisk yoghurt.