Nötkött
Tomatgratinerad karrékotlett
Nötkött
Tomatgratinerad karrékotlett
Portioner
4port
Tillagningstid
30min
Portioner
4port
Tillagningstid
30min
Ingredienser
  • 4port ris
  • 4 karrékotletter
  • smör
  • 3 tomateri skivor
Tomatpesto
  • 15 soltorkade tomateri olja
  • 1kruka basilika
  • 0,5 röd chili
  • 0,5tsk vitlöksolja
  • 1 salladslökgröna delen
  • 1dl Parmesanriven
  • 0,5dl olivolja
  • salt och peppar
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Mixa alla ingredienser till peston med en stavmixer eller i en matberedare. Smaka av med salt och peppar.
  3. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  4. Bryn kotletterna i lite smör i en stekpanna. Bred pesto på kotletterna och lägg tomatskivor över. Lägg dem i en ugnssäker form och sätt in mitt i ugnen 5-6 minuter.
  5. Servera med ris och en god sallad.