Belly Balance - Vi brinner för IBS och magen!

Belly Balance drivs av leg dietist Sofia Antonsson och Jeanette Steijer, båda med ursprung ifrån vården och med många års erfarenhet av att behandla personer med IBS. Belly Balance är idag ledande inom behandling av IBS i Sverige och är frekvent förekommande i media. Belly Balance  har tagit in kostbehandlingen FODMAP i svensk sjukvård och utbildar löpande dietister.

”Vi har mött alla olika typer av IBS och vet precis hur jobbigt det kan vara att leva med magproblem. Därför vill vi ge fler möjlighet att få hjälp genom kostbehandling och stresshantering i stället för läkemedel och preparat.”

Belly Balance startades 2011 och har tagit fram:

 

Jeanette Steijer och Sofia Antonsson

Jeanette Steijer – Leg. dietist

Jeanette är leg. dietist och medgrundare av Belly Balance. Efter att ha jobbat kliniskt med patienter, främst inom övervikt och livsstilsförändringar kom intresset för magen och IBS. Sedan starten har hon varit delaktig i utvecklingen av Programmet Magbalans, bl a stresshanteringen där hon bidragit med sin kunskaper som instruktör i medicinsk yoga.

Jeanette är vidareutbildad inom FODMAP på Kings College i London där hon gått flertalet fördjupningskurser.

”När man förstår hur stor del av magproblemen som är stressrelaterade kan man börja jobba med dem på riktigt. Medicinsk yoga är ett fantastiskt redskap.”

Sofia Antonsson – Leg. dietist

Sofia är leg. dietist och grundare av Belly Balance. Intresset för IBS och mag-tarmsjukdomar kommer från att hon själv haft IBS i många år. Efter att ha provat det mesta på sig och sina patienter började hon äta enligt FODMAP 2009. Sedan dess har hon behandlat fler än 10 000 personer med IBS. Sofia föreläser om magen och utbildar Sveriges dietister i FODMAP.

Sofia är vidareutbildad inom FODMAP på Monash university och Kings College i London där hon gått flertalet fördjupningskurser.

”Mitt mål är att alla som har IBS ska känna till sjukdomen och framförallt att det finns en behandling som hjälper”

Belly Balance - teamet

Sofia Antonsson
Leg dietist och grundare
Jeanette Steijer
Leg dietist och grundare
matilda3
Matilda Elfman
Leg dietist och kundtjänst
Jenny Sands
VD, sälj- & marknadschef