Laxpudding
Portioner |
portioner
|
Ingredienser
- 400 g gravad eller rimmad laxfilé
- 10 st flingsalt till dekoration
- 2 st salladslökar gröna delen
- smör till formen
- 0,5 dl finhackad dill
- salt och vitpeppar
- 4 st ägg
- 3 dl laktosfri mjölk
- 1 dl laktosfri grädde
- 1 msk Glutenfritt ströbröd kan uteslutas
Till servering
- 100 g skirad smör
- 200 g frysta, gröna ärter
Ingredienser
Till servering
|
Instruktioner
- Värm ugnen till 225 grader. Skär laxen i strimlor. Smörj en ugnssäker form. Varva potatis, lax salladslök och dill i formen. Krydda med salt och peppar mellan varven.
- Vispa ihop ägg, mjölk och grädde. Slå blandningen över potatisen i formen. Strö eventuellt över ströbröd. Grädda laxpuddingen i ugnen ca 25 minuter.
- Smält smöret och spara den klara vätskan som bildas överst. Koka ärterna ett par minuter lättsaltat vatten. Servera laxpuddingen med skirat smör och ärter.