Laxpudding
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Portioner
portioner
Ingredienser
  • 400 g gravad eller rimmad laxfilé
  • 10 st flingsalt till dekoration
  • 2 st salladslökar gröna delen
  • smör till formen
  • 0,5 dl finhackad dill
  • salt och vitpeppar
  • 4 st ägg
  • 3 dl laktosfri mjölk
  • 1 dl laktosfri grädde
  • 1 msk Glutenfritt ströbröd kan uteslutas
Till servering
  • 100 g skirad smör
  • 200 g frysta, gröna ärter
Portioner
portioner
Ingredienser
  • 400 g gravad eller rimmad laxfilé
  • 10 st flingsalt till dekoration
  • 2 st salladslökar gröna delen
  • smör till formen
  • 0,5 dl finhackad dill
  • salt och vitpeppar
  • 4 st ägg
  • 3 dl laktosfri mjölk
  • 1 dl laktosfri grädde
  • 1 msk Glutenfritt ströbröd kan uteslutas
Till servering
  • 100 g skirad smör
  • 200 g frysta, gröna ärter
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Värm ugnen till 225 grader. Skär laxen i strimlor. Smörj en ugnssäker form. Varva potatis, lax salladslök och dill i formen. Krydda med salt och peppar mellan varven.
  2. Vispa ihop ägg, mjölk och grädde. Slå blandningen över potatisen i formen. Strö eventuellt över ströbröd. Grädda laxpuddingen i ugnen ca 25 minuter.
  3. Smält smöret och spara den klara vätskan som bildas överst. Koka ärterna ett par minuter lättsaltat vatten. Servera laxpuddingen med skirat smör och ärter.