Matig sallad
Matig sallad - den perfekta salladen till fågel, fisk eller vegetariskt. Det bästa med denna typen av sallad är att du kan ta lite av vad du har kvar hemma i kylskåpet och blanda till en sallad som fungerar som bas för middagen och även lunchlådan. Quinoa eller linser blir fin bas och sedan är det bara att lägga till olika grönsaker färska och tillagade. Gott att blanda olika konsistenser och färger.
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 30-40 min
Portioner
portioner
Ingredienser
  • 2-3 dl kokt quiona
  • 2-3 dl linser från tetra/konserv
  • 500 gr palsternacka/morot/rotselleri
  • 1 stk paprika
  • 1/2 stk aubergine el squash
  • 1 dl hackade kryddörter
  • 2-3 msk balsamico
  • 2 msk olivolja till dressing samt lite till rotfrukterna
  • salt och peppar
  • 2-3 salladslökar - gröna delen
Tillagningstid 30-40 min
Portioner
portioner
Ingredienser
  • 2-3 dl kokt quiona
  • 2-3 dl linser från tetra/konserv
  • 500 gr palsternacka/morot/rotselleri
  • 1 stk paprika
  • 1/2 stk aubergine el squash
  • 1 dl hackade kryddörter
  • 2-3 msk balsamico
  • 2 msk olivolja till dressing samt lite till rotfrukterna
  • salt och peppar
  • 2-3 salladslökar - gröna delen
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 220 grader. Skala och skär rotfrukterna i lagom munsbitar. Lägg på bakplåt, blanda med lite olivolja, salt och peppar och rosta i ugnen i ca 20 min. Fräs strimlad paprika och aubergine/squash i stekpannan med lite olivolja. Blanda alla ingredienserna och smaka av med olja, balsamico, salt och peppar. Servera som den är med lite gott bröd eller med lax, kyckling eller stekt halloumi.