Laxpudding
-
35 min -
12 ingredienser
Upplev den unika glädjen med laxpudding, en smakrik maträtt som blandar laxens rikedom med en tröstande och välsmakande pudding.
Ingredienser för 4 portioner
Instruktioner
-
gravad eller rimmad laxfilé 400 g
-
flingsalt 10 st
(till dekoration)
-
salladslökar 2 st
(gröna delen)
-
smör
(till formen)
-
finhackad dill 0,5 dl
-
salt och vitpeppar
-
ägg 4 st
-
laktosfri mjölk 3 dl
-
laktosfri grädde 1 dl
-
glutenfritt ströbröd 1 tbsp
(kan uteslutas)
For servings
-
skirad smör 100 g
-
frysta, gröna ärter 200 g
- Värm ugnen till 225 grader. Skär laxen i strimlor. Smörj en ugnssäker form. Varva potatis, lax salladslök och dill i formen. Krydda med salt och peppar mellan varven.
- Vispa ihop ägg, mjölk och grädde. Slå blandningen över potatisen i formen. Strö eventuellt över ströbröd. Grädda laxpuddingen i ugnen ca 25 minuter.
- Smält smöret och spara den klara vätskan som bildas överst. Koka ärterna ett par minuter lättsaltat vatten. Servera laxpuddingen med skirat smör och ärter.
Vill du skapa måltider som stöder din tarmhälsa?
Ladda ner Belly Balance-appen för mer magvänliga recept