Pasta med krämig laxsås
Tillagningstid | 30 min |
Portioner |
port
|
Ingredienser
- 500 g lax
- 4 port glutenfri pasta
- 1 röd paprika
- 0,5 purjolök gröna delen
- 1 tsk curry
- 1 krm cayennepeppar
- smör
- 2 dl vitt matlagningsvin
- 2 msk fiskfond Bong
- 1,5 msk tomatpuré
- 1 tsk dragon
- 1 tsk körvel
- 1,5 dl laktosfri matlagningsgrädde
- 2 dl laktosfri crème fraiche
Ingredienser
|
Instruktioner
- Skär laxen i tärningar. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
- Tärna paprikan och strimla purjolöken. Fräs curry och cayennepeppar i smör i en gryta. Lägg ner paprika och purjolök, fräs på svag värme i några minuter.
- Häll på vin och fiskfond, blanda ner tomatpuré och krydda med dragon och körvel. Slå sist i grädde och låt sjuda på svag värme i 10 minuter.
- Rör ner crème fraiche och lägg i laxen, låt sjuda i ca 10 minuter.
- Servera med pastan och en god sallad.