Kyckling balsamico med parmaskinka och rotsaker
Rotsaker är perfekt för IBS-magen. Tillsätt världens godaste sås och vips så är middagen klar! Stek kycklingen med skarven på skinkan nedåt så sitter den lättare kvar.
Tillagningstid | 50 min |
Portioner |
port
|
Ingredienser
Ugnsstekta rotsaker
- 600 g potatis
- 200 g rotselleri
- 2 morötter
- 2 palsternackor
- 1 tsk torkade franska örter
- salt och svartpeppar
- 1 msk olja
Parmalindad kyckling
- 4 kycklingfiléer
- 70 g lufttorkad skinka t ex parmaskinka
- smör
Balsamicosås
- 2,5 dl laktosfri matlagningsgrädde
- 2 msk balsamvinäger
- 2 msk kalvfond koncentrerad (Bong)
Ingredienser
Ugnsstekta rotsaker
Parmalindad kyckling
Balsamicosås
|
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225˚.
- Skala och skär potatis, rotselleri, morot och palsternacka i mindre bitar. Lägg dem i en långpanna och krydda med franska örter,salt och olja. Stek i ugnen ca 30 minuter.
- Salta och peppra kycklingfiléerna. Linda en skiva skinka runt varje kycklingfilé och stek dem runtom i en stekpanna tills de fått lite färg. Flytta över dem till en smord, ugnsfast form.
- Rör ihop matlagningsgrädde,balsamvinäger och kalvfond och häll det i formen. Sätt in i mitten av ugnen när det återstårca 20 minuter på rotsakerna och låt steka tills kycklingen och rotsakerna är klara.