Välkommen att kontakta oss!

Har du frågor om IBS och magen? Funderar du på om Belly Balance behandling är något för dig? Ladda ner appen Belly Balance och prova de första stegen gratis.

Du kan också skicka in din fråga så svarar vi så fort vi kan! Läs gärna vanliga frågor och svar nedan, kanske hittar du svaret på din fråga där?

Vanliga frågor och svar om IBS

När man har IBS är det väl individuellt vad man kan äta och inte eller?

Nja, till en början går alla in i samma behandling och därefter individualiserar du din kost allt  eftersom du kan återinföra olika livsmedel i kosten igen.

Kan jag genomföra behandlingen utan att ha fått en IBS-diagnos?

Visst kan du det. Långt ifrån alla läkare sätter diagnosen IBS även om de tycker att det kanske verkar vara IBS. Vi rekommenderar dock att du har tagit ett glutenprov innan behandlingen. Det gör du enklast på vårdcentralen.

Jag har provat allt för min mage, varför skulle FODMAP fungera?

Kostbehandlingen FODMAP är evidensbaserad och hjälper hela 75 % av alla med IBS. Det är idag den effektivaste metoden vi har och den som används inom vården för att behandla IBS. Genom att börja med kostbehandling blir det snabbt tydligt om det kan vara andra saker, t ex stress, som också påverkar magen. Då kan du jobba med dessa som steg två.

Jag har haft magbesvär i hela mitt liv, kan det verkligen vara IBS?

Ja, många får diagnosen IBS sent i livet efter långdragna magbesvär. IBS kan uppstå när som helst t ex under skoltiden, efter en maginfektion eller så är det mer stressrelaterat. Det är däremot aldrig för sent att göra något åt det!

Jag har Crohns sjukdom, kan jag bli hjälpt av er behandling?

Absolut, FODMAP är studerat med goda resultat på både Crohns sjukdom och Ulcerös kolit. Det är dock viktigt att förstå att FODMAP inte tar bort själva grundorsaken till sjukdomen utan endast ger symtomlindring.

Hur fungerar behandlingen i appen?

Behandlingen består av 11 steg och innehåller information om magen och IBS, kostbehandlingen FODMAP och stresshantering. Du kan prova de fyra första stegen gratis. Därefter får du tillgång till FODMAP-listor, vår livsmedelsscanner och kurser i bl a medicinsk yoga och mindfulness. Du blir också inbjuden till vårt forum på facebook. Du behöver ingen diagnos för att starta och kan göra behandlingen när du vill.

 

Belly Balance Sverige AB
Falugatan 8
113 32 Stockholm