Vi hjälper dig gärna!

Har du frågor om IBS och magen? Funderar du på om programmet Magbalans är något för dig? Fyll i formuläret nedan och skicka in din fråga så svarar vi så fort vi kan! Men först, läs gärna vanliga frågor och svar nedan, kanske hittar du svaret på din fråga där?Vanliga frågor och svar om IBS

När man har IBS är det ju individuellt vad man kan äta och inte eller?

Nja, till en början går alla in i samma behandling och därefter blir det absolut individuellt eftersom man kan återinföra olika livsmedel i kosten igen.

Kan jag genomföra behandlingen utan att ha fått en IBS-diagnos?

Visst kan du det. Långt ifrån alla läkare sätter diagnosen IBS även om de tycker att det kanske verkar vara IBS. Vi rekommenderar dock att du har tagit ett glutenprov innan behandlingen. Det gör du enklast på vårdcentralen.

Jag har provat allt för min mage, varför skulle FODMAP fungera?

Kostbehandlingen FODMAP hjälper hela 75 % av alla med IBS och är den effektivaste metoden vi har inom vården för att behandla IBS. Genom att börja med kostbehandling blir det snabbt tydligt om det kan vara andra saker, t ex stress, som också påverkar magen. Då kan du jobba med dessa som steg två.

Jag har haft magbesvär i hela mitt liv, kan det verkligen vara IBS?

Ja, många får diagnosen IBS sent i livet efter långdragna magbesvär. IBS kan uppstå när som helst kan uppstå under skoltiden, efter en maginfektion eller vara mer stressrelaterat. Det är däremot aldrig för sent att göra något åt det!

Jag har crohns sjukdom, kan jag bli hjälpt av er behandling?

Absolut, FODMAP är studerat med goda resultat på både Crohns sjukdom och Ulcerös kolit. Det är dock viktigt att förstå att FODMAP inte tar bort själva grundorsaken till sjukdomen utan endast ger symtomlindring.

 

Belly Balance Sverige AB
Falugatan 8
113 32 Stockholm