Fläskfilégryta med ost- och senapsås
Tillagningstid | 50 min |
Portioner |
port
|
Ingredienser
Klyftpotatis
- 1 kg fast potatis
- olivolja
- salt och peppar
Gryta
- 600 g fläskfilé
- smör
- salt och peppar
- 2 salladslökar gröna delen
- 2,5 dl laktosfri matlagningsgrädde
- 0,5 tsk vitlöksolja
- 1 dl torrt vitt vin
- 1 msk maizena
- 2 msk kalvfond Bong
- 1 msk dijonsenap
- 250 g broccoli endast buketterna
- 50 g lagrad ost
- färsk hackad persilja
Ingredienser
Klyftpotatis
Gryta
|
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader. Skölj och skrubba potatisen. Skär dem i större klyftor på längden, skölj och lägg dem sedan på en plåt. Ringla över olivolja, salta och peppra. Rör om ordentligt. Sätt in i mitten av ugnen i 20-25 minuter. Vänd på potatisen lite då och då under stekningen.
- Skär köttet i skivor. Finhacka salladslöken. Bryn köttet i smör i en stekpanna. Tillsätt salladslöken och fräs lite snabbt. Salt och peppra.
- Vispa ihop grädde, vin, mjöl, fond och senap i en gryta. Låt koka upp under omrörning. Lägg över köttet och salladslöken i grytan. Låt koka i såsen 3-5 min. Ta grytan från värmen.
- Skär broccolin i mindre buketter och koka dem i saltat vatten 3-5 min. Riv osten och rör ner den i grytan. Strö över den hackade persiljan.
- Servera grytan med broccoli och klyftpotatis.
- TIPS Krydda gärna klyftpotatisen med olika örter, tex rosmarin och timjan. Tillsätt då örterna tillsammans med salt och peppar. Allt efter smak.