Energi bars
Instruktioner
- Grovhacka pumpafrön, torkade tranbär och jordgubbar/blåbär.
- Smält solrosfrösmöret eller jordnötssmör med lönnsirap i en teflonpanna på mediumvärme. När allt är smält stäng av värmen och rör ner pumpafrön, puffat ris, tranbär, jordgubbar/blåbär, ingefära och kanel. Se till att alla ingredienser är jämnt täckta av smör- och sirapsblandning.
- Lägg ett bakplåtspapper i en form (21cm x 21cm) och bred ut smeten till ett jämt lager. Lägg en bit bakplåtspapper på toppen och tryck sedan försiktigt så att smeten blir jämn och kompakt.
- Smält chokladen i en liten skål i mikrovågsugnen ca 30 sekunder, rör om då och då. Ringla över chokladen på barsen med en tesked.
- Ställ formen i kylen ca 10-15 minuter. När den är kall, skär upp dem i lagom stora bitar. Linda in bitarna i tex. plastfolie och förvara i kylen eller frysen.
- Barsen håller sig färska ca 2 veckor i kylskåp. I frysen håller de ca 2 månader.