Färsfylld paprika med tzatziki
OBS! Enl senaste analyserna är paprika begränsat till max 60 g per tillfälle. Undvik detta recept under elimineringsfasen och tills du har återinfört fruktos. Den här rätten går att göra med vilken färs som helst. Tzatziki till görs på vitlöksolja. För extra vitlökssmak kan du rosta vitlök i olja först och ta bort bitarna innan du steker grönsaker och färs.
färsfylld paprika
färsfylld paprika
Votes: 2
Betyg: 5
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Portioner
Ingredienser
  • 4 stora paprikor gärna i olika färger
  • 2 salladslökar gröna delen
  • valfri olja
  • 500 g quorn-lamm-, kyckling- eller nötfärs
  • 1 burk skalade hela tomater 400 g
  • 1 msk koncentrerad kycklingfond
  • 1/2 dl tomatpuré
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk torkad basilika
  • salt och svartpeppar
  • 150 g fetaost eventuellt laktosfri
  • 2 msk olja
  • 2 tsk torkad oregano
  • Tzatziki
  • 1/2 gurka eller zucchini
  • 2 dl laktosfri turkisk yoghurt
  • 1 msk vitlöksolja
  • salt och svart- eller vitpeppar
  • Till servering
  • 150 g rucola
  • 1 ask cocktailtomater 250 g
Portioner
Ingredienser
  • 4 stora paprikor gärna i olika färger
  • 2 salladslökar gröna delen
  • valfri olja
  • 500 g quorn-lamm-, kyckling- eller nötfärs
  • 1 burk skalade hela tomater 400 g
  • 1 msk koncentrerad kycklingfond
  • 1/2 dl tomatpuré
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk torkad basilika
  • salt och svartpeppar
  • 150 g fetaost eventuellt laktosfri
  • 2 msk olja
  • 2 tsk torkad oregano
  • Tzatziki
  • 1/2 gurka eller zucchini
  • 2 dl laktosfri turkisk yoghurt
  • 1 msk vitlöksolja
  • salt och svart- eller vitpeppar
  • Till servering
  • 150 g rucola
  • 1 ask cocktailtomater 250 g
färsfylld paprika
färsfylld paprika
Votes: 2
Betyg: 5
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Dela paprikorna på längden och kärna ur dem. Skär av en liten bit i botten så att de kan stå stadigt. Droppa lite olivolja i paprikorna och ställ dem i en ugnssäker form. Baka i ugnen på 200° ca 25 minuter.
  2. Finhacka salladslöken och fräs den glansig i lite olja. Tillsätt färsen och fräs den smulig på ganska hög värme. Tillsätt tomater, fond, tomatpuré, timjan, basilika, salt och peppar. Låt puttra ca 30 minuter. Mosa fetaosten med olja och oregano. Lägg färsen i paprikahalvorna och fördela fetaost-krämen ovanpå. Höj värmen till 225° och gratinera till fin färg, 10–15 minuter.
  3. Tzatziki: Riv gurkan el zucchini grovt och låt rinna av på hushållspapper. Blanda med yoghurt, olja, salt och peppar. Servera med rucola- och tomatsallad.