Chokladkakor
Små delikata chokladkakor.
Votes: 2
Betyg: 2
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 40 min
Portioner
st
Ingredienser
  • 150 g mörk choklad
  • 2 msk kokosolja
  • 2 ägg
  • 1 dl socker
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 1 msk kakao
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 3 dl dinkelsikt
Tillagningstid 40 min
Portioner
st
Ingredienser
  • 150 g mörk choklad
  • 2 msk kokosolja
  • 2 ägg
  • 1 dl socker
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 1 msk kakao
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 3 dl dinkelsikt
Votes: 2
Betyg: 2
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält chokladen och kokosoljan över ett vattenbad. Vispa ägg, socker och vaniljpulver pösigt. Vänd ner choklad- och kokosblandningen försiktigt och därefter kakao, bakpulver, salt och dinkelsikt.
  3. Klicka ut smeten till ca 25 st kakor på en plåt med bakplåtspapper. Strö över lite flingsalt och grädda mitt i ugnen i ca 10-12 minuter.
  4. Låt svalna på galler.