Kålsallad med lingondressing
Den här salladen innehåller några begränsade ingredienser, men nu är vi ju olika allihopa så välj de du klarar av beroende på hur långt du kommit i kostbehandlingen.
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Portioner
port
Ingredienser
  • 2 dl frysta lingon
  • 20 små färska eller frysta brysselkålhuvuden
  • 3 liter vatten
  • 500 g rödkål
  • 1 apelsin rivet skal och saft
  • 2 msk lönnsirap
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • ½ dl olivolja
  • 1 tetra kikärter à 300 g
  • salt och svartpeppar
  • 1 dl hasselnötter
  • ½ kruka persilja
  • rödbetsskott
  • ärtskott
  • olivolja
  • Flingsalt
Portioner
port
Ingredienser
  • 2 dl frysta lingon
  • 20 små färska eller frysta brysselkålhuvuden
  • 3 liter vatten
  • 500 g rödkål
  • 1 apelsin rivet skal och saft
  • 2 msk lönnsirap
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • ½ dl olivolja
  • 1 tetra kikärter à 300 g
  • salt och svartpeppar
  • 1 dl hasselnötter
  • ½ kruka persilja
  • rödbetsskott
  • ärtskott
  • olivolja
  • Flingsalt
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Tina lingonen och eventuellt brysselkålen. Koka upp vattnet i en kastrull.
  2. Strimla rödkålen fint. Ta bort de yttersta bladen på brysselkålen om den är färsk och halvera dem. Fräs några minuter i lite olja och strö över en nypa flingsalt. Lägg rödkålen i ett durkslag och häll det varma vattnet över. Låt stå några minuter. Skölj rödkålen kall och pressa ur allt vatten.
  3. Mixa lingon, apelsinsaft, apelsinskal, lönnsirap, vinäger och olivolja till en dressing.
  4. Skölj kikärtorna ordentligt och blanda dem med rödkål och brysselkål. Vänd ner kålblandningen i dressingen och smaka av med salt och peppar. Lägg upp på ett stort serveringsfat.
  5. Rosta hasselnötterna i torr stekpanna på medelvärme och hacka dem grovt.
  6. Hacka persiljan. Strö den och hasselnötterna över kålsalladen.
  7. Garnera med rödbets- och ärtskott.
Receptanteckningar

Receptet är ifrån boken “Lugn Mage med grön mat”

Fotograf: Ulrika Pousette.