Kavring
Det här brödet har en mustig smak av anis och fänkål och smakar precis som en kavring ska! Fungerar lika bra till jul som till midsommar.
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Portioner
bröd
Ingredienser
  • 5 dl laktosfri filmjölk
  • 1 dl mörk sirap
  • 1 dl pofiber
  • 3 dl rismjöl
  • 1 dl bovetemjöl
  • 1 dl teffmjöl
  • 1 dl havremjöl
  • 1/2 msk malen fänkål
  • 1/2 msk malen anis
  • 1 tsk salt
  • 1 1/2 tsk bikarbonat
  • smör till form och pensling
Portioner
bröd
Ingredienser
  • 5 dl laktosfri filmjölk
  • 1 dl mörk sirap
  • 1 dl pofiber
  • 3 dl rismjöl
  • 1 dl bovetemjöl
  • 1 dl teffmjöl
  • 1 dl havremjöl
  • 1/2 msk malen fänkål
  • 1/2 msk malen anis
  • 1 tsk salt
  • 1 1/2 tsk bikarbonat
  • smör till form och pensling
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 175°. Rör ihop filmjölk och sirap. Blanda ner övriga ingredienser och rör till en jämn smet. Häll smeten i en smord brödform (1 1⁄2 liter). Jämna till ytan med händerna doppade i vatten.
  2. Grädda brödet i nedre delen av ugnen ca 60 minuter. Pensla brödet med smält smör och stjälp upp på galler direkt. Låt svalna under bakduk.