Det här brödet har en mustig smak av anis och fänkål och smakar precis som en kavring ska! Fungerar lika bra till jul som till midsommar.
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Portioner
bröd
Ingredienser
5dllaktosfri filmjölk
1dlmörk sirap
1dlpofiber
3dlrismjöl
1dlbovetemjöl
1dlteffmjöl
1dlhavremjöl
1/2mskmalen fänkål
1/2mskmalen anis
1tsksalt
1 1/2tskbikarbonat
smör till form och pensling
Portioner
bröd
Ingredienser
5dllaktosfri filmjölk
1dlmörk sirap
1dlpofiber
3dlrismjöl
1dlbovetemjöl
1dlteffmjöl
1dlhavremjöl
1/2mskmalen fänkål
1/2mskmalen anis
1tsksalt
1 1/2tskbikarbonat
smör till form och pensling
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
Sätt ugnen på 175°. Rör ihop filmjölk och sirap. Blanda ner övriga ingredienser och rör till en jämn smet. Häll smeten i en smord brödform (1 1⁄2 liter). Jämna till ytan med händerna doppade i vatten.
Grädda brödet i nedre delen av ugnen ca 60 minuter. Pensla brödet med smält smör och stjälp upp på galler direkt. Låt svalna under bakduk.
Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår hemsida och kan låta tredje part sköta annonser och optimera vår marknadskommunikation. De använder cookies för att mäta annonsernas effektivitet och göra annonsinnehåll mer personligt.