Laab gai
Votes: 1
Betyg: 4
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 30 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 500 g kycklingfärs
  • 2 msk sesamolja
  • 5 cm ingefära fint riven
  • 0,5 tsk vitlöksolja
  • 1 tsk ramslök eller 5 blad ramslök, finhackad
  • 1 röd chili finhackad
  • 2 salladslökar finhackad, gröna delen
  • 6 tsk fisksås
  • 1 lime saft + zest
  • 1 msk farinsocker
  • 1 msk vinäger
  • 0,5 kruka mynta hackad
  • 0,5 kruka koriander hackad
  • 80 g solrosskott
  • 2 st tomater skuren i mindre klyftor
Till servering
  • 1 huvud isbergssallad eller hjärtsallad
  • jordnötter grovhackade
  • mynta
  • koriander
  • limeklyftor
Tillagningstid 30 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 500 g kycklingfärs
  • 2 msk sesamolja
  • 5 cm ingefära fint riven
  • 0,5 tsk vitlöksolja
  • 1 tsk ramslök eller 5 blad ramslök, finhackad
  • 1 röd chili finhackad
  • 2 salladslökar finhackad, gröna delen
  • 6 tsk fisksås
  • 1 lime saft + zest
  • 1 msk farinsocker
  • 1 msk vinäger
  • 0,5 kruka mynta hackad
  • 0,5 kruka koriander hackad
  • 80 g solrosskott
  • 2 st tomater skuren i mindre klyftor
Till servering
  • 1 huvud isbergssallad eller hjärtsallad
  • jordnötter grovhackade
  • mynta
  • koriander
  • limeklyftor
Votes: 1
Betyg: 4
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Hetta upp en panna och stek färsen tills den börjar ta färg och blir smulig. Tillsätt sesamolja tillsammans med ingefära, vitlöksolja, ramslök och chili. Stek i några minuter. Blanda ner salladslöken och fräs ytterligare i någon minut.
  2. Häll på fisksås, limesaft + zest, socker och vinäger, låt koka i några minuter. Smaka av med eventuellt mer vinäger, lime eller fisksås.
  3. Ta av pannan från värmen och låt svalna något.
  4. Rör ner solrosskott, tomat, mynta och koriander. Plocka stora blad av salladen, lägg upp en rejäl sked med kyckling i varje blad, toppa med jordnötter och eventuellt mer koriander och mynta, servera med en extra limeklyfta.