Lammfärslimpa med citronpotatis och skysås
För dem som vill laga husman på lite annorlunda sätt. Servera med ugnsbakad potatis eller kokt med citronsmak som i receptet nedan.
lammfärslimpa
lammfärslimpa
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Portioner
portioner
Ingredienser
  • 2 salladslökar gröna delen
  • 1 dl urkärnade svarta oliver
  • 1 dl soltorkade tomater
  • 600 g lammfärs
  • 1 msk hackad rosmarin
  • 1-2 krm cayennepeppar
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • valfri olja till formen
  • 2 1/2 dl rött vin eller matlagningsvin
  • 2 tsk brun farin strö
  • 800 g delikatess- eller färskpotatis
  • 1 citron tvättad
  • 1 msk koncentrerad kalvfond
  • 1 msk maizena majsstärkelse
  • salt och svartpeppar
Portioner
portioner
Ingredienser
  • 2 salladslökar gröna delen
  • 1 dl urkärnade svarta oliver
  • 1 dl soltorkade tomater
  • 600 g lammfärs
  • 1 msk hackad rosmarin
  • 1-2 krm cayennepeppar
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • valfri olja till formen
  • 2 1/2 dl rött vin eller matlagningsvin
  • 2 tsk brun farin strö
  • 800 g delikatess- eller färskpotatis
  • 1 citron tvättad
  • 1 msk koncentrerad kalvfond
  • 1 msk maizena majsstärkelse
  • salt och svartpeppar
lammfärslimpa
lammfärslimpa
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 175°. Strimla salladslök, oliver och soltorkade tomater. Blanda färs, salladslök, oliver, tomater, rosmarin, cayennepeppar, ägg och salt till en jämn smet. Forma en färslimpa av smeten. Lägg över den i en oljad ugnssäker form.
  2. Koka ihop vin och farinsocker i en kastrull någon minut. Häll vinet på färslimpan. Stek 45–50 minuter i ugnen.
  3. Skölj och koka potatisen med skalet på i lättsaltat vatten. Lägg i den hela citronen och låt koka med. Lyft upp färslimpan och håll den varm. Sila ner skyn i en kastrull. Tillsätt kalvfonden. Red av med majsstärkelsen utrörd i lite kallt vatten och sjud ca 2 minuter. Mosa citronen över potatisen och tillsätt olivolja och flingsalt. Servera lammfärslimpan med skysås och citronpotatis.