Lammfärsspett med quinoa- och tomatsallad
Portioner |
port
|
Ingredienser
Lammfärsspett
- 3 msk Glutenfritt ströbröd
- 3 msk vatten
- 1 st ägg
- 2 tsk curry
- 2 tsk garam masala
- 4 st salladslökar gröna delen
- salt och peppar
- 500 g lammfärs
- smör
- små grillspett i trä
Quinoa- och tomatsallad
- 2 dl quinoa
- 3 st tomater
- 1/3 st gurka
- 3 st salladslökar gröna delen
- 1 kruka persilja
- 1 st lime
- salt och svartpeppar
Tillbehör
- laktosfri grekisk yoghurt
Ingredienser
Lammfärsspett
Quinoa- och tomatsallad
Tillbehör
|
Instruktioner
- Lägg grillspetten i blöt. Blanda ströbröd och vatten, låt svälla ca 2 minuter. Rör ner ägg, curry, garam masala, salladslök, salt, peppar, lammfärs och blanda till en smidig smet.
- Forma smeten till avlånga korvar. Trä dem på grillspett och stek dem i smör i en stekpanna på medel hög värme. Håll varma i ugnen på låg värme.
- Koka quinoa enligt anvisningen på förpackningen och låt svalna. Klyfta tomaterna i mindre bitar, tärna gurkan, finhacka salladslök och persilja. Rör ner allt tillsammans med quinoa i en skål. Salta, peppra och pressa över en lime.
- Servera spetten med quinoasallad och en klick yoghurt.