Lammgryta med smak av Indien
En riktigt mustig gryta som får bra med sting i smaken av den indiska kryddblandningen garam masala. Kryddblandningen varierar men består ofta av bl a av kanel, kryddnejlika, koriander och chili. Som med de flesta grytor blir den ännu godare om den lagas en dag i förväg.
Votes: 1
Betyg: 5
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Portioner
port
Ingredienser
  • 600 g grytbitar av lamm
  • 1 st purjolök gröna delen
  • 2 st morötter
  • 1 st aubergine
  • 4 cm färsk ingefära
  • 2 msk rapsolja
  • 2 msk curry
  • 1,5 msk garam masala
  • 2 msk kalvfond Bong
  • 1 dl laktosfri grädde
  • salt och svartpeppar
  • basmatiris
  • laktosfri turkisk yoghurt
  • färsk persilja eller koriander
Portioner
port
Ingredienser
  • 600 g grytbitar av lamm
  • 1 st purjolök gröna delen
  • 2 st morötter
  • 1 st aubergine
  • 4 cm färsk ingefära
  • 2 msk rapsolja
  • 2 msk curry
  • 1,5 msk garam masala
  • 2 msk kalvfond Bong
  • 1 dl laktosfri grädde
  • salt och svartpeppar
  • basmatiris
  • laktosfri turkisk yoghurt
  • färsk persilja eller koriander
Votes: 1
Betyg: 5
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Strimla purjolöken. Skala och skär morötterna i ½ cm tjocka slantar. Skär auberginen i ca 3 cm stora bitar. Skala och finriv ingefäran.
  2. Fräs purjolök och ingefära i olja i en gryta 2 minuter. Tillsätt curry och garam masala och fräs ytterligare ½ minut.
  3. Lägg i aubergine, morot och lammgrytbitar. Häll på kalvfond och vatten så att det täcker. Tillsätt ½ tsk salt. Rör om och lägg på ett lock. Låt koka tills köttet är mört, 1-2 timmar.
  4. Tillsätt grädden och låt koka upp. Smaka av med salt och peppar. Strö över hackad persilja eller koriander. Servera med kokt basmatiris och yoghurt.