Färgglad soppa fullproppad med vitaminer. För den som vill ha ännu mer apelsinsmak går det

bra att riva lite skal i soppan.

Morotssoppa med ingefära och apelsin
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Portioner
port
Ingredienser
  • 3 st salladslökar gröna delen
  • 5 cm färsk ingefära
  • 3 st stora morötter
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk malen kummin
  • 1 tsk malen koriander
  • 12 dl vatten
  • 2 msk grönsaksbuljong bellybalance.se
  • 1 st stor apelsin saften
  • salt och svartpeppar
Till servering
  • färsk koriander
  • chiliflakes
  • laktosfri crème fraiche
Portioner
port
Ingredienser
  • 3 st salladslökar gröna delen
  • 5 cm färsk ingefära
  • 3 st stora morötter
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk malen kummin
  • 1 tsk malen koriander
  • 12 dl vatten
  • 2 msk grönsaksbuljong bellybalance.se
  • 1 st stor apelsin saften
  • salt och svartpeppar
Till servering
  • färsk koriander
  • chiliflakes
  • laktosfri crème fraiche
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Hacka salladslöken. Skala och riv ingefäran. Skala och dela morötterna i mindre bitar. Fräs salladslöken glansig i olja i en kastrull.
  2. Tillsätt ingefära, kummin och koriander. Rör om och fräs 1–2 minuter utan att kryddorna blir brända. Tillsätt morötterna, stek 2–3 minuter och häll över vatten och fond. Koka tills morötterna är mjuka ca 10–15 minuter.
  3. Häll i apelsinsaften och ta bort kastrullen från värmen. Mixa soppan slät med en stavmixer och smaka av med salt och peppar. Toppa med färsk koriander, chiliflakes och crème fraiche.