Müsli
Supergod müsli utan vete och gluten som du kan smaksätta med kanel, kardemumma eller vanilj.
Votes: 4
Betyg: 4.25
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 50 min
Portioner
l
Ingredienser
  • 4 dl havregryn OBS! Ej fiberberikade
  • 2 dl quinoaflingor
  • 2 dl boveteflingor
  • 1 dl hirsflingor
  • 1 dl sesamfrön
  • 1 dl pumpafrön
  • 1 dl solrosfrön
  • 1-2 dl hackade nötter (t ex valnöt, pekannöt, paranöt)
  • 0,5 dl rapsolja
  • 0,5 dl sirap
  • 2 dl vatten
Tillagningstid 50 min
Portioner
l
Ingredienser
  • 4 dl havregryn OBS! Ej fiberberikade
  • 2 dl quinoaflingor
  • 2 dl boveteflingor
  • 1 dl hirsflingor
  • 1 dl sesamfrön
  • 1 dl pumpafrön
  • 1 dl solrosfrön
  • 1-2 dl hackade nötter (t ex valnöt, pekannöt, paranöt)
  • 0,5 dl rapsolja
  • 0,5 dl sirap
  • 2 dl vatten
Votes: 4
Betyg: 4.25
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda flingor, puffar, frön och hackade nötter i en långpanna. Häll över sirap, rapsolja och vatten. Rör om så att blandningen blir lite klumpig. Rosta i ugnen ca 45 min.
  3. Rör om var 15:e minut så att övre lagret inte blir bränt. Müslin ska ha fått lite färg och kännas torr och knaprig när den är färdig.
  4. Toppa med några torkade bär (tranbär, blåbär) eller smaksätt med kanel, kardemumma eller vanilj. Det går bra att använda kokosolja i stället för rapsolja.