Supergod müsli utan vete och gluten som du kan smaksätta med kanel, kardemumma eller vanilj.
Votes: 4
Betyg: 4.25
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid
50min
Portioner
l
Ingredienser
4dlhavregrynOBS! Ej fiberberikade
2dlquinoaflingor
2dlboveteflingor
1dlhirsflingor
1dlsesamfrön
1dlpumpafrön
1dlsolrosfrön
1-2dlhackade nötter(t ex valnöt, pekannöt, paranöt)
0,5dlrapsolja
0,5dlsirap
2dlvatten
Tillagningstid
50min
Portioner
l
Ingredienser
4dlhavregrynOBS! Ej fiberberikade
2dlquinoaflingor
2dlboveteflingor
1dlhirsflingor
1dlsesamfrön
1dlpumpafrön
1dlsolrosfrön
1-2dlhackade nötter(t ex valnöt, pekannöt, paranöt)
0,5dlrapsolja
0,5dlsirap
2dlvatten
Votes: 4
Betyg: 4.25
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda flingor, puffar, frön och hackade nötter i en långpanna. Häll över sirap, rapsolja och vatten. Rör om så att blandningen blir lite klumpig. Rosta i ugnen ca 45 min.
Rör om var 15:e minut så att övre lagret inte blir bränt. Müslin ska ha fått lite färg och kännas torr och knaprig när den är färdig.
Toppa med några torkade bär (tranbär, blåbär) eller smaksätt med kanel, kardemumma eller vanilj. Det går bra att använda kokosolja i stället för rapsolja.
Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår hemsida och kan låta tredje part sköta annonser och optimera vår marknadskommunikation. De använder cookies för att mäta annonsernas effektivitet och göra annonsinnehåll mer personligt.