Omelettrulle med räkor och färskost
Skaldjur
Skaldjur
Votes: 4
Betyg: 3
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 40 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 500 g räkor med skal
  • 6 ägg
  • 2 dl laktosfri mjölk
  • 2 dl babyspenat finhackad
  • 4 salladslökar gröna delen
  • 1 dl laktosfri färskost
  • färsk pepparot i önskad mängd
  • 1 dl dill finhackad
  • rapsolja
  • salt och peppar
Tillagningstid 40 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 500 g räkor med skal
  • 6 ägg
  • 2 dl laktosfri mjölk
  • 2 dl babyspenat finhackad
  • 4 salladslökar gröna delen
  • 1 dl laktosfri färskost
  • färsk pepparot i önskad mängd
  • 1 dl dill finhackad
  • rapsolja
  • salt och peppar
Skaldjur
Skaldjur
Votes: 4
Betyg: 3
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ihop ägg och mjölk i en bunke. Tillsätt spenat, salt och peppar.
  2. Lägg ett bakplåtspapper på en stor ugnsform, ca 40 x 25, och pensla med olja. Häll i äggsmeten och grädda i mitten av ugnen 10-15 minuter, tills den har “stannat”. Ta ut och låt svalna på pappret.
  3. Stjälp upp omeletten på ett nytt bakplåtspapper med spenatsidan nedåt. Dra försiktigt bort det översta pappret.
  4. Skala räkorna och hacka dem grovt. Skiva salladslöken tunt. Bred färskosten i ett tunt lager på omeletten. Riv över färsk pepparot. Strö över räkor, salladslök, dill och lite peppar. Rulla ihop.
  5. Skär upp i skivor och servera med en sallad.