Pinocchiotårta
Denna ljuvliga tårta är lika god som den är fin!
Votes: 2
Betyg: 4.5
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 50 min
Portioner
bitar
Ingredienser
  • 2 dl florsocker
  • 75 g smör rumsvarmt
  • 5 äggulor
  • 1 dl rismjöl
  • 0,5 dl maizena
  • 1,5 tsk tsk bakpulver
  • 4 msk laktosfri mjölk
Maräng
  • 5 äggvitor
  • 2 dl socker
  • några droppar citronsaft
  • 1 påse mandelspån á 35 g
Fyllning
  • 3 dl laktosfri vispgrädde
  • färska skivade jordgubbar och/eller hallon
Tillagningstid 50 min
Portioner
bitar
Ingredienser
  • 2 dl florsocker
  • 75 g smör rumsvarmt
  • 5 äggulor
  • 1 dl rismjöl
  • 0,5 dl maizena
  • 1,5 tsk tsk bakpulver
  • 4 msk laktosfri mjölk
Maräng
  • 5 äggvitor
  • 2 dl socker
  • några droppar citronsaft
  • 1 påse mandelspån á 35 g
Fyllning
  • 3 dl laktosfri vispgrädde
  • färska skivade jordgubbar och/eller hallon
Votes: 2
Betyg: 4.5
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj ett bakplåtspapper väl och lägg det i en ugnsplåt med kanter, 30 x 40 cm.
  2. Vispa smör och socker poröst. Tillsätt äggulorna, en i taget, och rör en stund mellan varje. Blanda mjöl, maizena och bakpulver. Rör ner detta och mjölken i smörsmeten. Bred ut smeten på plåten.
  3. Vispa vitorna till ett hårt skum, vänd ner sockret och vispa ytterligare i några minuter. Bred marängen lite ojämt över smeten på ugnsplåten. Strö på mandelspånen.
  4. Grädda i mitten av ugnen tills marängen fått färg och sockerkakan är torr, ca 20 minuter. Låt kakan svalna. Lossa den från pappret och dela den mitt itu på tvären.
  5. Vispa grädden och bred på den ena botten med marängsidan uppåt. Lägg på lite skivade jordgubbar och/eller hela hallon. Lägg den andra botten ovanpå med marängsidan uppåt.
  6. Tips: Även gott med färska blåbär och passionsfrukt som fyllning.