Pinocchiotårta
Denna ljuvliga tårta är lika god som den är fin!
Tillagningstid | 50 min |
Portioner |
bitar
|
Ingredienser
- 2 dl florsocker
- 75 g smör rumsvarmt
- 5 äggulor
- 1 dl rismjöl
- 0,5 dl maizena
- 1,5 tsk tsk bakpulver
- 4 msk laktosfri mjölk
Maräng
- 5 äggvitor
- 2 dl socker
- några droppar citronsaft
- 1 påse mandelspån á 35 g
Fyllning
- 3 dl laktosfri vispgrädde
- färska skivade jordgubbar och/eller hallon
Ingredienser
Maräng
Fyllning
|
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Smörj ett bakplåtspapper väl och lägg det i en ugnsplåt med kanter, 30 x 40 cm.
- Vispa smör och socker poröst. Tillsätt äggulorna, en i taget, och rör en stund mellan varje. Blanda mjöl, maizena och bakpulver. Rör ner detta och mjölken i smörsmeten. Bred ut smeten på plåten.
- Vispa vitorna till ett hårt skum, vänd ner sockret och vispa ytterligare i några minuter. Bred marängen lite ojämt över smeten på ugnsplåten. Strö på mandelspånen.
- Grädda i mitten av ugnen tills marängen fått färg och sockerkakan är torr, ca 20 minuter. Låt kakan svalna. Lossa den från pappret och dela den mitt itu på tvären.
- Vispa grädden och bred på den ena botten med marängsidan uppåt. Lägg på lite skivade jordgubbar och/eller hela hallon. Lägg den andra botten ovanpå med marängsidan uppåt.
- Tips: Även gott med färska blåbär och passionsfrukt som fyllning.