Pumpasoppa med limemarinerade räkor
Pumpor kan vara lite bökiga att skala, men om man som här istället rostar den i ugn med skalet kvar så går det sen superlätt att gröpa ut köttet. Rostningen gör också att smaken av pumpa koncentreras. För en mer vardaglig soppa kan man utesluta räkorna, smaka då istället av soppan med några droppar limejuice.
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 60 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 1,5 kg pumpa t ex hokkaido eller muscat
  • 500 g frysta räkor med skal
  • 1 burk kokosmjölk 400 ml
  • 3-4 dl vatten
  • 1 tsk torkad malen ingefära
  • 0,5 krm cayennepeppar
  • 1 lime skal och saft
  • 1,5 dl laktosfri turkisk yoghurt
  • Eventuellt lite färsk koriander till garnering
  • salt och peppar
Tillagningstid 60 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 1,5 kg pumpa t ex hokkaido eller muscat
  • 500 g frysta räkor med skal
  • 1 burk kokosmjölk 400 ml
  • 3-4 dl vatten
  • 1 tsk torkad malen ingefära
  • 0,5 krm cayennepeppar
  • 1 lime skal och saft
  • 1,5 dl laktosfri turkisk yoghurt
  • Eventuellt lite färsk koriander till garnering
  • salt och peppar
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 200 grader. Ta fram och tina räkorna.
  2. Dela pumpan och kärna ur den. Lägg bitarna med skalsidan ner på en bakpappersklädd plåt. Tillaga pumpan i ugnen 30-40 minuter tills den känns mjuk rakt igenom. Ta ut, låt svalna något och gröp ut köttet (använder du pumpa av sorten Hokkaido behöver du inte gröpa ut pumpaköttet, den sorten har så tunt skal att det går bra att äta).
  3. Lägg pumpaköttet i en kastrull. Häll på kokosmjölk och vatten. Krydda med ingefära och cayennepeppar. Mixa slätt med svavmixer. Låt koka upp och smaka av med salt och peppar. Späd ev med mer vatten om det behövs.
  4. Skala räkorna och blanda dem med finrivet skal av ½ lime och 1 msk färskpressad limesaft.
  5. Häll upp soppan och toppa med klickar av yoghurten och de limemarinerade räkorna. Garnera ev med lite koriander.