Risnudlar med räkor
Votes: 3
Betyg: 5
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Portioner
pers
Ingredienser
  • 400 g räkor - färska eller frysta med skal
  • 4 port risnudlar
  • 2 msk rapsolja
  • 2 msk ingefära riven
  • 4 salladslökar - gröna delen
  • 1 röd chili - hackas
  • 2 tsk fisksås - Blue dragon
  • 2-3 tsk sesamolja
  • 2 msk soja
  • 150 g haricots verts
  • 150 g pak choi eller spetskål
  • 2 ägg
  • 1 påse babyspenat
  • 1 kruka koriander
  • 2 lime
  • jordnötter
  • salt
Portioner
pers
Ingredienser
  • 400 g räkor - färska eller frysta med skal
  • 4 port risnudlar
  • 2 msk rapsolja
  • 2 msk ingefära riven
  • 4 salladslökar - gröna delen
  • 1 röd chili - hackas
  • 2 tsk fisksås - Blue dragon
  • 2-3 tsk sesamolja
  • 2 msk soja
  • 150 g haricots verts
  • 150 g pak choi eller spetskål
  • 2 ägg
  • 1 påse babyspenat
  • 1 kruka koriander
  • 2 lime
  • jordnötter
  • salt
Votes: 3
Betyg: 5
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Skala räkorna. Koka nudlar enligt anvisning. Häll av vattnet. Rör ner lite rapsolja så att nudlarna inte klibbar.
  2. Värm rapsolja i en större stekpanna, fräs ingefära, salladslök, chili, fisksås, sesamolja och soya i ca 3 minuter Tillsätt haricots verts och pak choi eller spetskål, stek i ca 3 minuter.
  3. Knäck i äggen, vänd ner spenat och risnudlarna, stek i ca 2-3 minuter. Blanda till sist ned räkorna och smaka av med soja, hackad koriander och pressad lime.
  4. Servera med färsk koriander, krossade jordnötter och limeklyftor.