Risnudlar med räkor
Portioner |
pers
|
Ingredienser
- 400 g räkor - färska eller frysta med skal
- 4 port risnudlar
- 2 msk rapsolja
- 2 msk ingefära riven
- 4 salladslökar - gröna delen
- 1 röd chili - hackas
- 2 tsk fisksås - Blue dragon
- 2-3 tsk sesamolja
- 2 msk soja
- 150 g haricots verts
- 150 g pak choi eller spetskål
- 2 ägg
- 1 påse babyspenat
- 1 kruka koriander
- 2 lime
- jordnötter
- salt
Ingredienser
|
Instruktioner
- Skala räkorna. Koka nudlar enligt anvisning. Häll av vattnet. Rör ner lite rapsolja så att nudlarna inte klibbar.
- Värm rapsolja i en större stekpanna, fräs ingefära, salladslök, chili, fisksås, sesamolja och soya i ca 3 minuter Tillsätt haricots verts och pak choi eller spetskål, stek i ca 3 minuter.
- Knäck i äggen, vänd ner spenat och risnudlarna, stek i ca 2-3 minuter. Blanda till sist ned räkorna och smaka av med soja, hackad koriander och pressad lime.
- Servera med färsk koriander, krossade jordnötter och limeklyftor.