Smulpaj
Kokos gör smulpajen extra god. Smaksätt den beroende på säsong med frysta eller färska bär.
Instruktioner
- Nyp ihop socker, kokosflingor, havregryn, mjölmix och smör tills det blir en smulig deg. Sätt ugnen på 200˚.
- Förbered valfri fyllning (se varianter nedan). Lägg frukt- eller bärblandningen i botten av en smord ugnsfast form och strö över smuldegen. Grädda pajen gyllene i mitten av ugnen ca 25 minuter.
- Rabarber och jordgubbar: Skala 250 g rabarber och skär i bitar. Halvera 250 g jordgubbar. Blanda rabarber, jordgubbar, 0,5 dl strösocker och 1 msk potatismjöl.
- Blåbär: Blanda 500 g färska eller frysta blåbär med 0,5 dl strösocker och 2 msk potatismjöl.
- Hallon: Blanda 500 g färska eller frysta hallon med 0,5 dl strösocker och 2 msk potatismjöl