Smulpaj
Kokos gör smulpajen extra god. Smaksätt den beroende på säsong med frysta eller färska bär.
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 45 min
Portioner
paj
Ingredienser
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl kokosflingor
  • 1 dl havregryn ej fiberberikade
  • 2 dl glutenfri mjölmix fin
  • 150 g kallt smör
Tillagningstid 45 min
Portioner
paj
Ingredienser
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl kokosflingor
  • 1 dl havregryn ej fiberberikade
  • 2 dl glutenfri mjölmix fin
  • 150 g kallt smör
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Nyp ihop socker, kokosflingor, havregryn, mjölmix och smör tills det blir en smulig deg. Sätt ugnen på 200˚.
  2. Förbered valfri fyllning (se varianter nedan). Lägg frukt- eller bärblandningen i botten av en smord ugnsfast form och strö över smuldegen. Grädda pajen gyllene i mitten av ugnen ca 25 minuter.
  3. Rabarber och jordgubbar: Skala 250 g rabarber och skär i bitar. Halvera 250 g jordgubbar. Blanda rabarber, jordgubbar, 0,5 dl strösocker och 1 msk potatismjöl.
  4. Blåbär: Blanda 500 g färska eller frysta blåbär med 0,5 dl strösocker och 2 msk potatismjöl.
  5. Hallon: Blanda 500 g färska eller frysta hallon med 0,5 dl strösocker och 2 msk potatismjöl