Tekakor
Tekakor, FODMAP, glutenfritt
Tekakor, FODMAP, glutenfritt
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 2,5 tim
Portioner
st
Ingredienser
  • 4 dl laktosfri mjölk
  • 1 msk fiberhusk
  • 1,5 msk strösocker
  • 25 g jäst
  • 1 msk fingervarmt vatten 37 grader
  • 2,5 dl rismjöl
  • 3 dl havremjöl
  • 1,25 dl majsmöl
  • 1,5 tsk salt
  • 1 st äggula
  • 60 g smör
  • 1 st äggvita
  • mjölk till pensling
Tillagningstid 2,5 tim
Portioner
st
Ingredienser
  • 4 dl laktosfri mjölk
  • 1 msk fiberhusk
  • 1,5 msk strösocker
  • 25 g jäst
  • 1 msk fingervarmt vatten 37 grader
  • 2,5 dl rismjöl
  • 3 dl havremjöl
  • 1,25 dl majsmöl
  • 1,5 tsk salt
  • 1 st äggula
  • 60 g smör
  • 1 st äggvita
  • mjölk till pensling
Tekakor, FODMAP, glutenfritt
Tekakor, FODMAP, glutenfritt
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Värm mjölken till 40 grader. Vispa ner fiberhusk och låt svälla i 10 min. Tillsätt socker och jäst utrörd i 1 msk vatten. Blanda ner mjöl och salt lite i taget. Tillsätt äggula och smöret i klickar. Kör i köksassistent med degkrok ca 8 min. Vispa äggvitan till ett fast skum. Tillsätt äggvitan och kör 2 min till. Jäs i 1-1,5 tim övertäckt med bakduk.
  2. Vänd upp degen på mjölat bord. Knåda lätt och forma snabbt till en rulle. Dela i 8-10 bitar och rulla till bollar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och platta ut till kakor ca 8-10 cm i diameter och 1 cm tjocka. Låt jäsa i 30 min under duk.
  3. Sätt ugnen på 250 grader. Nagga kakorna med en gaffel och pensla dem med mjölk. Grädda i mittersta delen av ugnen ca 12 min. Sänk till 225 grader efter 5 min. Kasta gärna in lite vatten längst ner i ugnen samtidigt som bröden sätts in. Låt svalna under bakduk.