Tofuwok med grön curry
Att hitta en currypasta utan vitlök är snudd på omöjligt, så den får man göra själv. Det som blir över kan du förvara i kylen och använda till annat.
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Portioner
port
Ingredienser
  • Currypasta
  • 5 salladslökar gröna delen
  • ½ kruka koriander
  • 2 gröna chilifrukter urkärnade
  • 2 stjälkar citrongräs ta bort yttre
  • bladen och skiva resten
  • 15 cm ingefära skalad
  • 1 msk fisksås
Tofu
  • 400 g naturell tofu
  • 2 msk rapsolja
  • chiliolja eller chiliflakes
  • salt
Currygryta
  • 1 röd paprika
  • 1 morot
  • 100 g haricots verts
  • 250 g pak choi
  • 2 msk olja gärna smaksatt med
  • vitlök
  • 1 burk bambuskott à 230 g
  • 1 dl edamamebönor
  • 6 kaffirlimeblad
  • 1 burk kokosmjölk à 400 ml
  • ½ lime saften
  • 1 burk kokosmjölk à 400 ml
  • ½ lime saften
Portioner
port
Ingredienser
  • Currypasta
  • 5 salladslökar gröna delen
  • ½ kruka koriander
  • 2 gröna chilifrukter urkärnade
  • 2 stjälkar citrongräs ta bort yttre
  • bladen och skiva resten
  • 15 cm ingefära skalad
  • 1 msk fisksås
Tofu
  • 400 g naturell tofu
  • 2 msk rapsolja
  • chiliolja eller chiliflakes
  • salt
Currygryta
  • 1 röd paprika
  • 1 morot
  • 100 g haricots verts
  • 250 g pak choi
  • 2 msk olja gärna smaksatt med
  • vitlök
  • 1 burk bambuskott à 230 g
  • 1 dl edamamebönor
  • 6 kaffirlimeblad
  • 1 burk kokosmjölk à 400 ml
  • ½ lime saften
  • 1 burk kokosmjölk à 400 ml
  • ½ lime saften
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Mixa alla ingredienser till currypastan till en jämn pasta i en mixer eller med en stavmixer.
  2. Skär tofun i mindre kuber. Hetta upp rapsolja och chiliolja eller chiliflakes i en stor stekpanna och stek tofubitarna gyllenbruna. Salta lite lätt och lägg över tofun på en tallrik.
  3. Kärna ur paprikan och skala moroten, skiva dem tunt. Dela haricots verts på mitten och ta loss bladen på pak choi. Hetta upp oljan i en stor panna och fräs currypastan på medelvärme i någon minut. Tillsätt paprika, morot, haricots verts, pak choi, bambuskott, edamamebönor och kaffirlimeblad.
  4. Rör ner kokosmjölk och tofu och låt sjuda ca 10–15 minuter. Smaka av med limesaft. Servera grytan med risnudlar.
Receptanteckningar

Receptet är ifrån boken “Lugn Mage med grön mat”

Fotograf: Ulrika Pousette.