Tortilla är en potatisomelett från Spanien. Enklaste sättet att lyckas med tortillan är att

göra den i ugnen. För att göra den matigare toppas den här med skinka. Det går också bra

att strimla skinkan och ha den i omeletten. Vill du ha den vegetarisk toppar du med grönsaker.

Tortilla espanola
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Portioner
portioner
Ingredienser
  • 4 st ägg
  • 2 msk laktosfri mjölk eller vatten
  • salt och svartpeppar
  • 1 st purjolök gröna delen
  • olivolja
  • 4 st stora potatisar kokta och skivade
  • 80 g lufttorkad skinka
  • ev färsk timjan
Portioner
portioner
Ingredienser
  • 4 st ägg
  • 2 msk laktosfri mjölk eller vatten
  • salt och svartpeppar
  • 1 st purjolök gröna delen
  • olivolja
  • 4 st stora potatisar kokta och skivade
  • 80 g lufttorkad skinka
  • ev färsk timjan
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 225°. Vispa ihop ägg, mjölk eller vatten, salt och peppar. Fräs purjolöken i en ugnssäker stekpanna i lite olivolja.
  2. Häll på äggblandningen och tillaga på svag värme ett par minuter. Lägg på skivad potatis och gratinera i ugnen ca 15 minuter, eller tills omeletten stannat och fått gyllene färg.
  3. Servera med lufttorkad skinka och klipp eventuellt över färsk timjan.