Krämig brysselkålspasta
Här kan du använda antingen grädde eller crème fraiche, det går lika bra med båda alternativen. Är du fettkänslig kan du välja produkter med en lägre fetthalt. Det går också bra att använda grönkål istället för brysselkål. Vegan? Använd havre- eller risgrädde och ett veganskt ostalternativ.
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Portioner
port
Ingredienser
  • 400 g glutenfri pasta t.ex.
  • tagliatelle
  • 2 salladslökar gröna delen
  • 250 g brysselkål
  • 1 tsk torkad ramslök
  • 2 msk olivolja
  • 3 dl laktosfri grädde eller crème
  • fraiche
  • 4 msk pinjenötter
  • 50 g riven parmesan ca 1 dl
  • 1 tsk rivet citronskal + till
  • Garnering
  • 1 msk citronsaft
  • Parmesan
  • Flingsalt
  • nymalen svartpeppar
Portioner
port
Ingredienser
  • 400 g glutenfri pasta t.ex.
  • tagliatelle
  • 2 salladslökar gröna delen
  • 250 g brysselkål
  • 1 tsk torkad ramslök
  • 2 msk olivolja
  • 3 dl laktosfri grädde eller crème
  • fraiche
  • 4 msk pinjenötter
  • 50 g riven parmesan ca 1 dl
  • 1 tsk rivet citronskal + till
  • Garnering
  • 1 msk citronsaft
  • Parmesan
  • Flingsalt
  • nymalen svartpeppar
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Koka pastan enligt anvisning på paketet. Finhacka salladslöken. Tina brysselkålen och halvera dem. Fräs salladslök och ramslök i olivolja några minuter i en stekpanna. Tillsätt brysselkålen och fräs ca 3 minuter. Häll på grädde eller crème fraiche och låt koka ihop.
  2. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna.
  3. Häll av vattnet från pastan. Blanda pastan med brysselkål- blandningen, riven parmesan, citronskal och citronsaft. Smaka av med salt och svartpeppar.
  4. Garnera med pinjenötter, citronskal och hyvlad parmesan.
Receptanteckningar

Receptet är ifrån boken “Lugn Mage med grön mat”

Fotograf: Ulrika Pousette.