Glutenfria kanelbullar
Tillagningstid | 90 min |
Portioner |
st
|
Ingredienser
- 2 msk kanel
- 5 dl laktosfri mjölk
- 50 g jäst 1 pkt
- 100 g smör
- 1 dl socker
- 0,5 tsk salt
- 2 tsk stött kardemumma
- 12,5 dl glutenfri mjölmix tex lailas
Fyllning
- 150 g rumsvarmt smör
- 1 dl socker
- 2 msk kanel
- 1 ägg pensling
- pärlsocker eller hackad mandel
Choklad- och hasselnötsfyllning
- 50 g mjukt smör
- 2 msk socker
- 50 g hackad mörk choklad
- 50 g hackade hasselnötter
- Bred ut smör på den kavlade degen.
- Strö på socker och resten av fyllningen
Nutellafyllning
- 50 g mjukt smör
- 100 g nutella
- Bred ut båda på den kavlade degen
Ingredienser
Fyllning
Choklad- och hasselnötsfyllning
Nutellafyllning
|
Instruktioner
- Värm mjölken till 37°C (fingervarmt). Smula ner jästen i en stor degskål. Häll över mjölken och rör om.
- Tillsätt smör i bitar, socker, salt och kardemumma. Tillsätt mjölet men spar ½ dl till utbakningen. Arbeta ihop degen ordentligt. Den är först ganska lös, med sväller till lagom fasthet under jäsningen. Låt degen jäsa övertäckt med bakduk cirka 30 minuter.
- Rör ihop ingredienserna till fyllningen. Arbeta samman degen efter jäsningen, pudra bordet med mjölmix innan du tar ut degen och knådar den lätt. Dela degen i två delar och kavla ut dem till rektangulära plattor. Bred på fyllning och rulla ihop till en rulle. Skär i ca 2 ½ cm tjocka skivor, lägg på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa under bakduk i ytterligare 30 minuter.
- Värm ugnen till 225 grader. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på lite pärlsocker eller hackad mandel, grädda bullarna mitt i ugnen i ca 12 minuter. Låt bullarna svalna på galler under bakduk.