Den enklaste av alla kakor – sockerkakan. Denna glutenfria variant smakar fint med en touch av citron.
Votes: 3
Betyg: 5
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid
50min
Portioner
st
Ingredienser
2ägg
2dlströsocker
75glaktosfritt smör
2dlrismjöl
1dlmaizena
2mskpsylliumfröskal
2tskbakpulver
1tskvaniljpulver
0,5dllaktosfri mjölk
Skalet av en riven citron
Glutenfritt ströbröd
Tillagningstid
50min
Portioner
st
Ingredienser
2ägg
2dlströsocker
75glaktosfritt smör
2dlrismjöl
1dlmaizena
2mskpsylliumfröskal
2tskbakpulver
1tskvaniljpulver
0,5dllaktosfri mjölk
Skalet av en riven citron
Glutenfritt ströbröd
Votes: 3
Betyg: 5
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form med ströbröd.
Vispa ägg och socker pösigt.
Smält smöret och blanda med mjölken.
Riv citronskalet och blanda alla torra ingredienser i en separat skål.
Blanda smörblandningen med ägg- och sockerblandningen: Tillsätt citronskalet. Rör sedan försiktigt ned de torra ingredienserna.
Häll smeten i den bröade formen. Grädda mitt i ugnen ca 35-40 minuter.
Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår hemsida och kan låta tredje part sköta annonser och optimera vår marknadskommunikation. De använder cookies för att mäta annonsernas effektivitet och göra annonsinnehåll mer personligt.