Laxpasta med grönt
Lax innehåller nyttiga omega-3 fettsyror som de flesta av oss behöver äta mer av. Se till att bara få med det gula när du river citronskal då det vita ger en besk smak.
Votes: 2
Betyg: 4
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 30 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 400 g glutenfri pasta t ex fusilli
  • 125 g färska eller frysta haricots verts
  • 2,5 dl laktosfri matlagningsgrädde
  • 1 msk kycklingfond koncentrerad (Bong)
  • 1 citron rivet skal
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 2 påsar babyspenat à ca 70 g
  • 200 g kallrökt lax
  • svartpeppar
Tillagningstid 30 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 400 g glutenfri pasta t ex fusilli
  • 125 g färska eller frysta haricots verts
  • 2,5 dl laktosfri matlagningsgrädde
  • 1 msk kycklingfond koncentrerad (Bong)
  • 1 citron rivet skal
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 2 påsar babyspenat à ca 70 g
  • 200 g kallrökt lax
  • svartpeppar
Votes: 2
Betyg: 4
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Koka pastan enligt anvisning på paketet. Låt haricots verts koka med de 2 sista minuterna, låt rinna av i ett durkslag.
  2. Koka upp matlagningsgrädde och kycklingfond i en kastrull. Rör ner skal och saft av citron samt spenat. Blanda såsen med pastan och haricots verts.
  3. Toppa med kallrökt lax i strimlor och mal över lite svartpeppar.