Laxpasta med grönt
Lax innehåller nyttiga omega-3 fettsyror som de flesta av oss behöver äta mer av. Se till att bara
få med det gula när du river citronskal då det vita ger en besk smak.
Tillagningstid | 30 min |
Portioner |
port
|
Ingredienser
- 400 g glutenfri pasta t ex fusilli
- 125 g färska eller frysta haricots verts
- 2,5 dl laktosfri matlagningsgrädde
- 1 msk kycklingfond koncentrerad (Bong)
- 1 citron rivet skal
- 1 msk pressad citronsaft
- 2 påsar babyspenat à ca 70 g
- 200 g kallrökt lax
- svartpeppar
Ingredienser
|
Instruktioner
- Koka pastan enligt anvisning på paketet. Låt haricots verts koka med de 2 sista minuterna, låt rinna av i ett durkslag.
- Koka upp matlagningsgrädde och kycklingfond i en kastrull. Rör ner skal och saft av citron samt spenat. Blanda såsen med pastan och haricots verts.
- Toppa med kallrökt lax i strimlor och mal över lite svartpeppar.