Mamma Gunillas Pizzafisk
Världens enklaste fiskgratäng med smak av oregano, som för tankarna till pizza. Använd gärna torskrygg, det är den bästa delen av torskfilén.
Tillagningstid | 45 min |
Portioner |
port
|
Ingredienser
- 1 msk olja gärna med vitlökssmak
- 2 msk färsk eller 2 tsk torkad oregano
- 500 g krossade tomater
- 2 msk kalvfond koncentrerad (Bong)
- 2 dl laktosfri crème fraiche
- 400 g torskfilé
- 125 g riven ost
Till servering
- 800 g potatis
- 3 morötter
- 1 msk olja gärna med citronsmak
- 0,5 msk balsamvinäger
Ingredienser
Till servering
|
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225˚. Skala och koka potatisen.
- Fräs olja och oregano i en kastrull. Tillsätt krossade tomater, kalvfond och crème fraiche och låt koka ca 5 minuter.
- Skär torskfiléerna i portionsbitar och lägg dem i en ugnsfast form. Häll över tomatblandningen och toppa med riven ost. Tillaga mitt i ugnen ca 20 minuter.
- Skala och riv morötterna, blanda med olja och balsamvinäger.Servera fiskgratängen med kokt potatis och morotssallad.
- Tips! Zucchini hyvlad med osthyvel blir en fin garnering.